beantwoord

Welke tickets?

  • 12 April 2024
  • 3 reacties
  • 97 Bekeken

Hoi allen, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke fervente reiziger biedt hulp. 

Op maandag 29 april reis ik met gezin (2 volwassen en 2 kinderen 10 en 12jr) van ‘t-Harde naar Schiphol. Vertrek 5:57uur aankomst 7:22.

ik dacht te kunnen reizen met 1 railrunner en 1 groepsticket. Maar inchecken in daluur terwijl een deel van de reis in spits valt mag blijkbaar niet meer. 

Ik beschik over een persoonlijke OV-kaart met basis flex abonnement. 

Bestaat er naast de railrunner nog een manier om minder te betalen dan voor 3 reguliere tickets voor genoemde reis? Groep, meereis, dalflex?? Wat maakt NS het toch duur en nodeloos ingewikkeld.

dank voor het meedenken!

mvg, Joël 
 

 

icon

Beste antwoord door Momo 12 April 2024, 15:19

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Inchecken in daluur (met korting) terwijl een deel van de reis in spits valt mag (en mocht altijd al) alleen wanneer je incheckt met een OV-chipkaart en nooit met een e-ticket met korting. Met een e-ticket kun je niet inchecken, alleen poortjes openen, aangezien deze geen chip hebben zoals de OV-chipkaart. Er kan met een e-ticket dus niet worden vastegesteld hoe laat er ingecheckt is, wat wel kan bij de OV-chipkaart. Met een reis die eindigt tijdens de spits kun je dus geen groepstickt, Jongerendagkaart of Samenreis e-ticket gebruiken.

Als de andere volwassene en kind van 12 een eigen OV-chipkaart met NS Flex hebben kan daar Samenreiskorting op worden geactiveerd wanneer jij zelf je Flex Basis wijzigt naar Flex Dal Voordeel ) en heb je zelf natuurlijk ook korting|). Zonder eigen OV-chipkaart zit er niets anders op dan een vol tariefkaartje aanschaffen. Of je bestelt voor deze 2 nu nog een Flex Dal Voordeel met gratis nieuwe kaart, dit kost €5,60, en na 1 maand wijzig je het naar Flex Basis. Met 40% korting bespaar je dan €8,16 aan reiskosten, waarmee je uiteindelijk €2,56 per persoon bespaart. Zelf kun je dan je Flex Basis houden en Samenreiskorting gebruiken met een Samenreiscode van 1 van deze 2. 

Reputatie 3

U kunt voor uw kind van 10 kiezen tussen Railrunner of NS kids vrij. Indien u nog een keer met de trein reist dan heeft u €7,50 voor OV chipkaart waar u NS kids vrij op laad snel uit.

 

Voor de volwassen (en kind van 12),

Enkele reis vol tarief kost €20,40, dus €61,20 voor 3 volwassenen.

 

U (of uw medereiziger) kunt voor €5,60 p.m. abonnement dal korting aanschaffen. Tijdstip van inchecken is van toepassing, omdat u voor 6:30 incheckt mag u de reis in de spits afmaken.  Met OV chipkaart is het wel toegestaan om voor de spits in te checken en met korting tijdens de spits te reizen (met als voorwaarde dat u na het inchecken de eerste trein neemt).

U betaalt in combinatie met samenreiskorting (goed de instructies lezen) €12,24+€12,24+€12,24 (enkele reis 40% korting)+€5,60 p.m (abonnement) = €42,32 Plus, ook op de terugreis kunnen jullie in de daluren met korting reizen (€36,72)

 

Omdat u al een OV chipkaart met NS flex basis hebt, is het misschien beter om uw medereiziger NS flex dal voordeel aan te laten schaffen. Indien uw medereiziger geen OV chipkaart heeft dan krijgt diegene 1 gratis, doe dit wel ruim vantevoren. Als diegene wel een OV chipkaart heeft dan gaat het abonnement in op moment van bestellen (wel naar de automaat om de bestelling op te halen, dit kan vanaf 1 uur na bestellen op internet)

 

 

(Samenreiskorting op OV chipkaart (met NS flex) geldt de tijdstip van inchecken, samenreiskorting op papier of digitaal treinkaart is NIET geldig in de spits)

 

(Om het nog ingewikkelder te maken, misschien is NS flex weekend vrij in combinatie met 40% korting in de daluren €29,61 p.m eerste 2 maanden, daarna €35 zonder korting of €38,40 met korting) interessant, indien er nog een treinreis gepland staat in het weekend)

Dit is een doorlopende abonnement. Na 1 maand kunt u (of uw medereiziger) de abonnement dagelijks wijzigingen naar gratis abonnement NS flex basis (zet herinneren aan in telefoon).

Reputatie 7
Badge +3

U kunt voor uw kinderen kiezen tussen Railrunner of NS kids vrij. Indien u nog een keer met de trein reist dan heeft u €7,50 voor OV chipkaart waar u NS kids vrij op laad snel uit.

Dat kan alleen voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Oudste kind van TS is 12 jaar en kan hier dus geen gebruik van maken. 

 

Plus, ook op de terugreis kunnen jullie in de daluren met korting reizen.

Als de terugreis volledig in de daluren is, kan hiervoor wel een groepsticket worden aangeschaft. 

 

 

Reageer