Langzaam rijden Ah-Nm | NS Community
beantwoord

Langzaam rijden Ah-Nm

  • 27 June 2023
  • 36 reacties
  • 991 Bekeken

Reputatie 3

Reisde net van Arnhem C naar Nijmegen. We reden bijzonder langzaam (~5 km/u) over de spoorbrug over de Waal, volgens de omroep “vanwege de staat van het spoor”. Weet iemand wat hier aan de hand is?

icon

Beste antwoord door Lorena NS 27 June 2023, 14:09

Bekijk origineel

36 reacties

Reputatie 3

Inmiddels is staat op NOS dat er ook morgen geen treinverkeer zal zijn.

Zou handig zijn als NS dan ook de treinen tussen Nijmegen en Arnhem uit de reisplanner haalt, want die staan er op dit moment allemaal nog gewoon in voor morgen.

Bij de IC naar Den Helder krijg je alleen een waarschuwing dat er veel minder treinen rijden tussen Arnhem en Nijmegen Lent en bij de IC naar Schiphol staat zelfs helemaal niets.

 Vast ook geen vervangend vervoer….

Kijk in de NS app.

Ook al zouden ze in de app zetten dat er vervangend vervoer is moet ik het eerst nog maar eens zien of het er echt wel is. Afgelopen weekend was het ook weer een drama, vanochtend idem en vanavond was ook weer om te huilen.

Ben benieuwd of Prorail nog gaat aangeven wat er echt aan de hand is, tot op dit moment willen ze dat niet aangeven.

Waarom kun je niet aangeven wat er precies aan de hand is, wat heb je te verbergen als organisatie?

Prorail is een ZBO en we kunnen dus gewoon een WOB verzoek indienen waarbij ze de informatie moeten vrijgeven, waarom geheimzinnig doen dan? Blijkbaar willen ze wat verhullen.

Badge +3

Het is altijd nog sneller dan lopen. Arnhem centraal naar Nijmegen station 3:43 uur wandelen 

Misschien is er nog een OV-fiets op Arnhem? Joh, beste NS je kunt hem ophalen in Nijmegen en de kosten mogen naar ProRail (want de bussen betalen zij ook) 🤣

Reputatie 7
Badge +1

 Vast ook geen vervangend vervoer….

Kijk in de NS app.

Daar word je op dit moment niet veel wijzer van. Er gaan mogelijk bussen rijden, maar dat is heel beperkt:

Door een defect aan het spoor op de Waalbrug is er geen treinverkeer mogelijk tussen Nijmegen en Nijmegen Lent en is er zeer beperkt treinverkeer mogelijk tussen Nijmegen Lent en Arnhem. Er worden bussen ingezet tussen Nijmegen en Nijmegen Lent. Helaas zijn er zeer beperkt bussen beschikbaar.

 

De reisplanner is, in tegenstelling tot wat in de mededeling van NS staat, niet bepaald bijgewerkt, behalve dat alle treinen gecanceld zijn. Echt veel informatie kun je er niet uit halen iig.

Reputatie 6

Tja, het omreisadvies noemt de bussen amper… 

Het omreisadvies is sowieso om te lachen. 

Tussen Arnhem en Nijmegen reis je via Utrecht Centraal. Extra reistijd 90 minuten.

Hoe je dan precies moet reizen wordt dan weer nergens aangegeven…

Ik neem aan dat dat dan ook via Den Bosch gaat? Lekkere toeristische route dan...

De reisplanner geeft enkel regionale bussen aan of, als je aangeeft niet met de bus te reizen, helemaal geen reisadviezen:

 

Dat omreisadvies is inderdaad om te lachen. Voor zo'n klein stukje Arnhem-Nijmegen ga je toch geen 90 minuten extra omreizen. Even met de bus naar Nijmegen-Lent, desnoods lopen (over de fietsbrug langs de spoorbrug) en daar de stoptrein naar Arnhem pakken. Of helemaal met de bus van Nijmegen naar Arnhem.

Reputatie 7

Ook dit topic is van bedenkelijk niveau.

Op deze wijze verwordt dit forum tot een juicekanaal waarbij stemmingmakerij het voornaamste doel van dit soort discussies lijkt te zijn.

Reputatie 7

Ik denk niet dat Prorail inspecteurs heeft die het werk controleren voordat het traject wordt vrijgegeven, bij RWS werkt dat iets anders en ik denk dat Prorail veel kan leren van RWS en derhalve ben ik voor ingrijpen door het ministerie waar Prorail tegenwoordig ook onder valt.

 

ProRail is (nog) helemaal geen ZBO. Het betreffende wetsontwerp is overigens door talrijke organisaties (RvS, OV.nl, VNO-NCW etc. etc.) zwaar bekritiseerd. Het zou geen knelpunten oplossen maar juist de situatie op het spoor op een kostbare en bureaucratische wijze verslechteren.

Ook met de verwijzing naar Rijkswaterstaat is zo te zien weinig moeite getroost om zich maar enigszins in de materie te verdiepen. Rijkswaterstaat wordt al sinds jaar en dag mismanagement verweten dat tot (enorme) blunders heeft geleid.

De overheid/politiek is nu éénmaal niet geschikt om dergelijke organisaties aan te sturen, al was het maar omdat men de benodigde kennis en ervaring ontbeert.

Reputatie 7
Badge +1

Volgens de NOS gaan er vanaf morgenochtend 7:00 uur weer treinen rijden over de brug. Ook geeft ProRail in het artikel wat meer duidelijkheid over wat er aan de hand is/was:

https://nos.nl/artikel/2480653-morgen-toch-treinen-tussen-nijmegen-en-arnhem-door-tijdelijke-oplossing

Badge +3

De ‘live’ blog van ProRail op https://www.prorail.nl/nieuws/geen-treinverkeer-tussen-arnhem-en-nijmegen

Scheelt weer hoeven we niet met de stopbus die nergens stopt….ben benieuwd of de sprinters wel gaan stoppen op tussen liggende stations

Reageer