Van 13 t/m 20 december alweer werkzaamheden op traject Schiphol-Hilversum (Amersfoort)!?

  • 4 December 2023
  • 5 reacties
  • 185 Bekeken

Reputatie 1

Nadat er van 13 november t/m 4 december al 3 weken geen intercity tussen Schiphol en Hilversum gereden heeft en je noodgedwongen met de sprinter moest, zijn er nu ineens alweer werkzaamheden op dit traject van woensdag 13 december t/m 20 december! En rijdt er weer geen intercity. Vorige week had ik nog gekeken en toen waren er nog geen werkzaamheden gepland. Dus waar komt dit nu ineens weer vandaan?? In een periode van 5-6 weken rijdt er 4 weken geen intercity. Bovedien zitten de sprinters op dit traject heel vaak harstikke vol, daar de NS deze sprinters niet voldoende langer maakt..

Ben het aardig beu, net zoals veel medereizgers die ik spreek. Elke dag een half uur of meer reistijd. Vandaag weer een systeem storing op Schiphol waardoor veel treinen uitvielen...


5 reacties

Reputatie 7
Badge

Is omreizen via Utrecht een optie? Deze werkzaamheden gaan ook in 2024 terugkomen. Als eerste van 13 januari t/m 2 februari.

Eerste grote klus Schiphol Airport zit erop (en er volgen er meer) | ProRail

Reputatie 1

Omreizen via Utrecht niet echt een optie, kom je vanaf Utrecht in drukke intercity naar Zuid en je bent langer onderweg. De werkzaamheden in januari  staan pas sinds vandaag op de Prorail site met een verwijzing naar NS reisplanner, maar in de NS app staan deze werkzaamheden ook ( nog) niet..  Als er werkzaamheden/storingen zijn bij Schiphol zijn vallen nooit de intercity's naar Utrecht uit, maar altijd die naar Hilversum /Amersfoort. Waarschijnlijk omdat er geen directe stoptrein naar Utrecht is en wel naar Hilversum…  Vrees dat met de verbouw van Amsterdam Zuid er een heel lange periode aankomt van werkzaamheden op het traject naar Hilversum.

Bij de verbouwing van Amsterdam Zuid (van half 2026 tot begin 2027) is het de bedoeling juist de sprinters in te korten tot Amsterdam RAI en de intercity's door te laten rijden. Dat is bij de werkzaamheden bij Schiphol helaas geen optie omdat dit om een ander spoorgebruik vraagt.

Overigens schrapt men wel de spitsintercity's tussen Utrecht en Amsterdam Zuid als er bij Schiphol gewerkt worden, maar van 6 naar 4 intercity's is natuurlijk minder ingrijpend dan van 2 naar 0.

Het hele project rond Schiphol duurt nog tot 2028. Tot die tijd zullen er volgens ProRail.aan de lopende band werkzaamheden met aangepaste dienstregeling zijn.

Reputatie 1

Vandaag ook weer zowel de intercity van 16.45 en 17.45 vanaf Amsterdam Zuid naar Hilversum:  kortere trein, extra druk en mogelijk vol. Het lijkt wel de nieuwe slogan van de NS te worden. Zelfs op de rustige woensdag maken ze er een zooitje van..

Reageer