nieuw abonnement

  • 21 March 2022
  • 7 reacties
  • 141 Bekeken

We hebben net een flex abonnement afgesloten voor mijn man De kaart komt 28 maart thuis opgestuurd. Nu wil hij morgen naar De Meern, rijnzathe reizen ( trein/bus) hoe moet hij dat nu doen?


7 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Een los kaartje kopen. Voor de trein kan dat een e-ticket of een kaartje uit de automaat zijn. In bussen zijn losse kaartjes te koop en kan betaald worden met PIN. 

Hoi Oenmier, welkom op onze NS Community!

Als hij een abonnement heeft besteld, dan kan deze pas ingaan wanneer de kaart binnen is. Voor die tijd heeft hij geen recht op de abonnementsvoorwaarden. Hij kan tot die tijd een ticket uit een automaat op het station aanschaffen, of reizen met een e-ticket.

Je kunt toch geen e ticket kopen voor de bus!

Reputatie 7
Badge +1

Soms wel, soms niet, varieert per busbedrijf.

En-maar dus nog niet in deze regio, is het in enkele regioś inmiddels ook al mogelijk de IN+UITsjek met je betaalpas te doen-bvb bij TransDev=Connexxion ´t Gooi. Dat heet OV-pay en gaat op den duur dat chipkaartengedoe geheel vervangen

Het varieert ook nogal of los kaartje van de sjofeur heel veel duurder is of niet-soms is het voor een lange rit zelfs voordeliger. In de regio U-OV vallen die prijzen wel mee voor korte ritjes (voor niet-senior)

Je kunt toch geen e ticket kopen voor de bus!

Voor de bus dient inderdaad een ticket gekocht te worden bij de chauffeur.

Badge +3

Voor de bus dient inderdaad een ticket gekocht te worden bij de chauffeur.

Voor Syntus Utrecht bussen kan het ook met de Keolis app. https://www.syntusutrecht.nl/nl-nl/betalen

Reputatie 7
Badge +2

Voor Syntus Utrecht bussen kan het ook met de Keolis app. https://www.syntusutrecht.nl/nl-nl/betalen

Echter worden de haltes op de Rijnzathe alleen door U-OV bediend. In dit geval heeft de man van Oenmier daarvoor een ritkaart 1-2 zones nodig: https://www.u-ov.info/abonnementen-kaartjes/product-details/UFJPRFVDVF9UWVBFOjExNw/reiskaart

Die kan hij in de bus kopen, maar er stonden ook altijd kaartautomaten van U-OV op Utrecht Centraal die dit soort kaartjes ook verkopen.

Overigens een belangrijke waarschuwing mocht de betreffende reiziger vanaf halte Veldzigt Noord naar de Rijnzathe gaan lopen. Bij die halte stoppen zowel Syntus als U-OV bussen, maar kaartjes gekocht in de Keolis app zijn uitsluitend geldig bij Syntus! (Als je niet weet welke vervoerder eerst komt kan je dus het best een kaartje in de bus kopen, tarieven zijn bij de beide vervoerders in de provincie Utrecht identiek)

Reageer