Skip to main content

Hallo,

Onze zoon reist dagelijks met een Trajectkaart naar zijn middelbare school. We betalen bijna €140,- per maand voor dit traject.
Nu zijn er werkzaamheden aan het spoor, waardoor hij dagelijks niet 21 min reistijd heeft, maar 45 min.

Dat is meer dan een verdubbeling!

Dit betekent dat hij nóg eerder van huis moet, want naast de treinrit, moet hij ook een stuk naar het station fietsen, en in de stad waar zijn school staat ook.

Zijn baantje na schooltijd kan hij ook wel vergeten, want dat redt hij de komende 2 weken niet om daar op tijd te zijn…

De enige optie is dat we vaker met de auto heen en weer gaan rijden, als we er eentje kunnen lenen, maar alles brengt wel extra kosten met zich mee.

NS vergoed slechts als er meer dan 30 min vertraging is, maar dus niet als je 2 weken heen en terugreis (dus 20x) net iets minder dan een half uur vetraging hebt. Dan wordt zo'n trajectkaart wel héél erg kostbaar!!!

 

Weet iemand of hier nog een andere optie voor is?

Hoi 3182864817,

Al zou je zoon wel meer dan 30 minuten “vertraging” hebben, bij geplande werkzaamheden heb je dan geen recht op GtbV, tenzij die vertraging optreedt bóvenop de al geplande langere reistijd.

Ik ben bang dat er weinig andere opties zijn. Bij geplande werkzaamheden gelden er geen speciale rechten, je hebt dan gewoon pech.


Dank je wel voor je reactie, wat ontzettend jammer zeg.


Enige optie is om minder kosten te hebben als de zoon met de auto gebracht wordt het abonnement op basis zetten. Na de werkzaamheden kun je deze weer naar traject vrij zetten.


Reageer