beantwoord

overstap van dalurenkaart naar flex

  • 18 August 2023
  • 4 reacties
  • 130 Bekeken

hallo,

 

ik ben in juni overgestapt van daluren naar flex.

Nu was net het bedrag voor de dalurenkortingskaart afgeschreven, voor 1 jaar, terwijl de flex elke maand afgeschreven wordt.

Krijg ik nu het bedrag van de dalurenkaart terug of wordt dit andere verrekend ?

Ook heb ik nu betalen op saldo. houdt dit dan in dat de automatische opladen van 20 euro gestopt is ?

 

vriendelijke groet

henk van Eijk

 

icon

Beste antwoord door Tochjo 18 August 2023, 10:07

Bekijk origineel

4 reacties

Badge +3

Ja, u zult het grootste deel van het net betaalde abonnementsgeld weer retour krijgen. U krijgt daarvoor een aparte factuur.

Bij een overstap naar NS Flex wordt automatisch opladen stopgezet, omdat saldo niet meer nodig is om te kunnen reizen. Ook bij reizen met bus, tram en metro reist u nu op rekening. Saldo dat bij de overstap op de kaart stond, zal worden verrekend met de factuur die u na de eerste abonnementsmaand ontvangt.

Reputatie 7
Badge +3

Heb je Dal voordeel.opgezegd en binnen een maand van de kaart gehaald? Het lijkt dat je dat niet gedaan hebt. Neem telefonisch, via Twitter, Facebook of chat contact op met NS klantenservice om op te zeggen. Zolang het op jouw kaart staat blijf jij betalen voor het op saldo abonnement naast flex.

Badge +3

Bij een overstap van reizen op saldo naar NS Flex (reizen op rekening) wordt het saldo-abonnement gestopt zodra je NS Flex op je kaart zet bij een ophaalpunt.

Daar heb je een maand de tijd voor (de bestelling voor NS Flex blijft een jaar klaar staan).

Als je dus meer dan een maand na je overstap pas Flex geactiveerd hebt (of dat nog helemaal niet gedaan hebt) loopt je saldo-abonnement alsnog door. Neem contact op met de Klantenservice (telefoon, chat, social media).

Reputatie 7
Badge +3

Bij een overstap van reizen op saldo naar NS Flex (reizen op rekening) wordt het saldo-abonnement gestopt zodra je NS Flex op je kaart zet bij een ophaalpunt.

Dit geldt natuurlijk alleen als het nieuwe Flex abonnement op dezelfde kaart is aangevraagd als het oude Dal Voordeel stond (of nog staat). Wanneer het nieuwe Flex abonnement is aangevraagd op een nieuwe kaart zul je apart op de oude kaart het Dal Voordeel abonnement moeten stopzetten en van de kaart verwijderen. Na verwijderen volgt de restitutie van het vooruitbetaalde abonnementsgeld.

Reageer