beantwoord

route Utrecht Amersfoort

  • 8 November 2021
  • 8 reacties
  • 194 Bekeken

Waarom rijdt de intercity van utrecht naar amersfoort over baarn en niet meer over soestduinen?

icon

Beste antwoord door Robert B 9 November 2021, 00:18

Bekijk origineel

8 reacties

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Geen flauw idee, wanneer is dat? Is er iets aan de hand tussen Den Dolder en Amersfoort?

Of is het toevallig sneller met een overstap op Hilversum, of Baarn (waar dan wel intercity's moeten stoppen of keren)?

Of is de reisplanner weer eens van slag… (en je hopelijk niet in de verkeerde trein zit)

Reputatie 7
Badge

Voor zover ik weet rijden de intercity's tussen Utrecht en Amersfoort nog altijd over dezelfde lijn. O.a. de series 500 en 600. Ga je via Hilversum dan kom je wel door Baarn, maar dan ben je ruim 40 minuten onderweg i.p.v. een kwartier en moet je overstappen.

Ik zie wel dat er vanavond een aantal ritten tussen Hilversum en Amersfoort zijn vervangen door bussen. Zie o.a. dit reisadvies. Verder zijn er volgens de NS Reisplanner geen bijzonderheden.

 

Reputatie 7
Badge

Zo te zien heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen Amersfoort Schothorst en Putten. Die was net nog niet zichtbaar.

Ik weet niet of die verstoring al gaande was ten tijde van het stellen van de vraag, maar wellicht dat de reisplanner hierdoor een alternatieve route gaf? De treinen tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal lijken er ook last van te hebben. In beide richtingen.

Zie: https://www.ns.nl/reisinformatie/actuele-situatie-op-het-spoor/detail?id=6013223

Badge +3

Dan zal dat het wel zijn, https://www.rijdendetreinen.nl/storingen/39673-8-november-2021-aanrijding-utrecht-zwolle voor het archief.

Blijft de vraag van @Christal wel terecht, waarom een IC Utrecht - Amersfoort via Baarn (of Hilversum) omgeleid wordt.

Zou zomaar te maken kunnen hebben met reizigers Amsterdam - Amersfoort waarvoor geen materieel uit Zwolle beschikbaar is, dus dan maar een blokje om (via Hilversum, een IC via Baarn lijkt me wat onlogisch), en https://treinposities.nl/ritinfo/20211109/300686 rijdt ook gewoon de normale route Amersfoort - Utrecht (dus niet via Hilversum en via Baarn al helemaal niet).

Maar als er tot Baarn ineens busvervoer is vanuit Hilversum, waarom dan? Dan is daar ook iets aan de hand. 

Reputatie 7
Badge

Er is ook niets van terug te zien in de reisplanner. Ik ben wel benieuwd welke intercity dan via Hilversum, Baarn zou zijn gegaan. De bussen lijken zelfs tot Amersfoort door te zijn gereden.

Badge +3

Storing tussen Schothorst en Putten is al voorbij, https://www.rijdendetreinen.nl/storingen/39673-8-november-2021-aanrijding-utrecht-zwolle dat was dus niets ernstigs (hopelijk).

Maar om welke bussen tussen Hilversum en Baarn ging het dan ineens? Of welke IC Utrecht - Amersfoort die via Baarn gestuurd werd?

Reputatie 7
Badge

Als ik van Hilversum naar Amersfoort plan, dan zie ik dat de laatste twee ritten van vandaag zijn vervangen door stopbussen. 

Nog interessanter is het advies daarvoor:

Van Hilversum naar Amersfoort wordt je dus over Utrecht gestuurd.

En dan zou er volgens @Christal nog een intercity van Utrecht naar Amersfoort via Baarn zijn gegaan, maar daar kan ik helemaal niets over terugvinden. Ik ben erg benieuwd welke dat dan zou zijn geweest. Of er is inderdaad een reisplanner van slag geweest door dit alles.

Reputatie 7
Badge

Lijkt me sterk. Dan moet je keren in Baarn en daarna over enkelspoor via Soest. Of vanuit Baarn door naar Hilversum en daar keren. 

Reageer