beantwoord

Schiphol naar Den Haag CS

  • 10 April 2023
  • 3 reacties
  • 160 Bekeken

We hebben gemakshalve online treintickets gekocht voor gasten die op vroeg in de avond op woensdag 12 april op Schiphol aankomen en naar Den Haag CS moeten doorreizen. Op dit traject heeft bij Voorschoten een tragisch ongeluk plaatsgevonden. Er vinden momenteel herstel werkzaamheden plaats die volgens NS tot 18 april duren. Het is niet duidelijk of er bussen worden ingezet maar trein-bus-trein is sowieso geen pretje na een lange vlucht en sjouwen met bagage. De gasten spreken geen Nederlands en maar heel beperkt Engels. Vraag 1: K we ons geld voor de reeds gekochte tickets terugkrijgen, en hoe dan? (wat we zelf hebben kunnen vinden is dit niet mogelijk) vraag 2: Wat is, gezien de omstandigheden, de eenvoudigste manier om de gasten van Schiphol naar Den Haag CS via OV te laten reizen?

icon

Beste antwoord door Momo 10 April 2023, 13:28

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Er rijden stopbussen van Leiden tot aan Den Haag Mariahoeve. Vanaf Mariahoeve pendelt een sprinter naar Den Haag Centraal. Wel is er een lange overstaptijd op Mariahoeve van de bus naar de sprinter. Deze verbinding zal niet als reisadvies uit de reisplanner komen.

Vanaf Schiphol kan gereisd worden met de IC Direct naar Rotterdam en vanaf daar weer naar Den Haag Centraal. Voor de IC Direct is wel een toeslag nodig. Ook geeft de reisplanner (als je voor morgen plant) een reis met overstap op Utrecht. De reisplanner wordt nu een dag van tevoren bijgewerkt dus woensdag is nu nog niet te plannen, maar ik verwacht dat de reisadviezen gelijk zullen zijn aan die voor morgen.

De reis met de IC Direct duurt ongeveer een uur, met overstap op Utrecht 1 uur en 17 minuten en via Leiden met de stopbus 1 uur en 40 minuten (dan Leiden als via station opgeven bij opties).

De snelste manier is dan dus met de IC Direct, maar dan zult u nog apart een toeslag moeten aanschaffen. De goedkoopste optie is reizen met overstap op Utrecht. 

 

Reputatie 7
Badge

Nee, ik denk niet dat geld terug mogelijk is. De reis is inderdaad nu lastig maar niet onmogelijk. Met een andere vorm van OV loop je ook dezelfde problemen op. 

Heel veel dank voor de duidelijke en Momo voor de uitvoerige reacties!

Reageer