beantwoord

Mag een groepsticket ook gebruikt worden voor maar 2 personen?

  • 17 October 2021
  • 3 reacties
  • 123 Bekeken

Mag je een groepsticket vanaf 4 pers. ook gebruiken voor 2 personen?

icon

Beste antwoord door Daniël NS 17 October 2021, 14:37

Bekijk origineel

3 reacties

Ja dat mag, maar dan betaalt u voor vier personen.

Reputatie 2

Welkom bij de NS Community Hennie v d B!

Wat Jan Haverkamp zegt klopt. Het is geen enkel probleem als je met maar 2 mensen wilt reizen zolang de hoofdboeker maar aanwezig is tijdens de gehele reis. Je dient dan nog wel gegevens in te vullen voor 2 mensen die er dan niet zullen zijn! 

Reputatie 7
Badge +3

Sinds vandaag is het groepsticket gewoon voor 2 of 3 personen te koop, dus zonder dat je nog voor de overige personen zomaar een naam moet invullen. De prijs voor reizen met 2 of 3 personen blijft gelijk aan €32, wat de prijs was een groep van 4 personen. Ik zeg “was”, want de prijs voor 4 personen is tegelijkertijd verhoogd naar €35. En bij iedere persoon vanaf 4 is het nu €3 extra ipv €2.

Het wordt voor gedaan als een nieuw kortingsticket (wat dus gewoon al kon) maar voor groepen vanaf 4 personen wordt het juist duurder. 

Mooi staaltje van alleen het positieve nieuws benadrukken en het negatieve niet, dat wordt weggemoffeld in het prijsoverzicht.

 

https://nieuws.ns.nl/groepsticket-daluren-nu-ook-verkrijgbaar-voor-kleinere-groepen/

Het Groepsticket Daluren is één van de drie nieuwe kortingtickets die NS eerder dit jaar aankondigde. De nieuwe tickets zorgen ervoor dat reizigers in de daluren met korting kunnen reizen. Deze zijn onderdeel van de strategie van NS om de trein betaalbaar te houden en weer meer reizigers te kunnen ontvangen.

Reageer