eurostar Amsterdam-rotterdam | NS Community
beantwoord

eurostar Amsterdam-rotterdam

  • 9 April 2021
  • 4 reacties
  • 637 Bekeken

Hallo iedereen.

Ik heb een vriend die heeft nog nooit in een hoge snelheids trein gezeten.

Hij is helemaal fan vande eurostar.

Maar mag je daar mee reizen binnenlands met weekend vrij?

 

Zo niet valt er iets te regelen voor hem dan?

 

 

Mvg Noud

 

icon

Beste antwoord door Thom 9 April 2021, 14:31

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge

NS plaatsbewijzen zijn niet geldig in de Eurostar. Verder kan je alleen internationale reizen boeken. Maar gelukkig voor je vriend valt er iets te regelen. Een reisje Brussel boeken! Denk wel aan de eventuele corona-maatregelen.

Reputatie 7
Badge +1

Wat je zou kunnen doen is een binnenlands Thalys ticket kopen, Amsterdam Centraal - Rotterdam Centraal v.v. dan kan je alsnog de snelheid en het comfort van een hogesnelheidstrein ervaren zonder dat je rekening hoeft te houden met inreisbeperkingen.

NS abonnementen zijn niet geldig op deze trein dus moet je een los ticket kopen via de website van Thalys of bij NS International. Tickets kosten €21 voor een reis in Standard (2e klas) en €27 voor een reis in Comfort (1e klas).

Eurostar tickets voor Amsterdam - Rotterdam zijn niet te koop, dus je moet een ticket aanschaffen tot Brussel. Of je dan op Rotterdam uitstapt is aan jou. In omgekeerde volgorde, dus Rotterdam - Amsterdam zijn er geen tickets te koop. 

Reputatie 7
Badge +4

Je mag met Weekendvrij wel met de ICE van Amsterdam naar Arnhem reizen of andersom. De ICE heeft in Nederland niet een topsnelheid van 300 km per uur. Het is wel een hogesnelheidstrein maar de snelheid is in Nederland gewoonvergelijkbaar met normale treinen. 

 

Het kost niks extra en je zit toch mooi in de ICE. Je hoeft ook geen toeslag te betalen, omdat je een abonnement hebt. De noodgang van 300 km maak je dan dus niet mee en het is niet de Eurostar. Je hebt wel een leuk ritje en je portemonnee krijgt geen opsodemieter. Eigenlijk is het meer een tip voor die situatie dat het reisje wat duur wordt.

Reputatie 7
Badge

Officieel mag je met de terugkomst van de Eurostar uit Londen op Rotterdam niet instappen naar Amsterdam omdat de borden aangeven: 'Niet instappen', maar je mag het altijd gewoon vragen aan het personeel. Nee heb je, ja kan je krijgen.

Maar de hoge snelheid zal je op dit traject echt niet meer halen. De reis is wel een belevenis.

Reageer