Film voorbijtrekkend landschap

  • 19 May 2022
  • 5 reacties
  • 157 Bekeken

Goedemorgen,

Wij maken beleefplekken in verzorgingstehuizen voor mensen met dementie. Eén van die beleefplekken is een coupé. Wij zijn op zoek naar een film van een voorbij trekkend landschap vanuit de trein gezien.

Heeft de NS zo'n film? 

Ik hoor graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

Anke

 

 


5 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Ik denk het haast niet, maar onmogelijk is het ook niet. Op Youtube zijn wel cabineritten:

https://www.youtube.com/watch?v=QQZzqUPyEJQ

Deze films voldoen al behoorlijk aan uw doelstelling en zijn er volop.

 Hoewel wat anders: U kunt een dergelijke film met redelijk professionele beelden maken met een DJI Gimbal 5, een soort statief dat automatisch schokkende bewegingen elimineert met een hieronder zichtbare X-, Y- en Z-as. en de iPhone stil houdt. Eentje zit uiteraard achter de iPhone. U krijgt dan een behoorlijk stabiel beeld, en dat is uitermate prettig om naar te kijken.

 

U zet hem op een statief en dan filmt u vanaf de zitplaats. Ook aardig voor treinofielen. Neem versie 5. Uiteraard in landscape modus filmen.

Prachtig initiatief van uw kant om dit te doen!

 

 

 

 

Goedemorgen Anke E-design en welkom bij de NS Community!

Ik denk dat je het beste wat kunt rondzoeken op YouTube voor passende video's. Als wij al iets zouden hebben waar je naar op zoek bent, dan zal het op YouTube terug te vinden zijn wanneer het openbaar gebruikt of bekeken mag worden. Er zijn in ieder geval genoeg amateurvideo's (relatief kort weliswaar) te vinden voor voorbijtrekkend landschap vanuit een coupé.

Cabineritten zoals Thom heeft gelinked zijn doorgaans een stuk langer, maar dat is dan wel een ander perspectief dan vanuit een coupé.

Reputatie 7
Badge

Misschien kan je eens contact opnemen met Rail Away van de EO. Die heeft ook in Nederland een hoop opnames gemaakt. En anders kan je ook eens contact opnemen met videoproductiebedrijf Vortical die onder meer Spoorwegen TV hebben gemaakt. Wie weet hebben hun wat op de plank liggen.

Maar een goedkope oplossing is zelf een treinritje te maken met een camera, een statief en een zonnekap om lichtinval tegen te gaan.

Thom, Stijn en Aar, 

Bedankt voor jullie reactie! Wij gaan ermee aan de slag.

 

Badge +3

Je zou nog contact op kunnen nemen met Alzheimer Nederland, want die hebben al iets dergelijks https://www.zorgvoorbeter.nl/nieuws/speciale-treincoupe-bewoners-dementie

 

Reageer