beantwoord

Download reishistorie

  • 25 February 2019
  • 26 reacties
  • 1022 Bekeken

als ik reishistorie 2018 wil downloaden is dat niet simpel. er zijn 2 opties: PDF en CSV.
PDF kun je niet optellen. CSV is lijkt het voor computer programmeurs. Toch kan ik met enige moeite converteren naar kolommen in excell. Maar nu het probleem: de bedragen per reis staan in de kolom als volgt aangegeven bijvoorbeeld: â- 2,45. heel lastig als je alle bedragen wilt optellen in excell.
Vraag: wat kan ik doen om dit voor alle reizen in een keer aan te passen. En vraag 2, waarom maakt NS het eigenlijk voor de klant niet makkelijker door gewoon een excell download mogelijk te maken.
bedankt Jan
icon

Beste antwoord door Dennis 26 February 2019, 06:42

Bekijk origineel

26 reacties

Badge +3

Mijn voorlopige conclusie is dat bedragen in een csv-bestand daar als getallen in moeten staan, dus zonder valutateken. Dat doet mijn bank ook trouwens, en ov-chipkaart.nl ook. Een valutateken laten zien kan met de opmaakfunctie van het programma.


Mijn conclusie is eigenlijk dat NS i.p.v. kommagescheiden bestanden voor CSV dus gewoon terug moet naar de puntkomma (standaard in NL) als scheidingsteken en dan ben je ook klaar met alle Excel geneuzel verder, want de "” voor ‘tekst’ kan je dan helemaal weglaten.

Reageer